Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Епискописки савет Српске православне цркве у Црној Гори саопштио је да ће након Божића окупљања у знак протеста против усојеног спорног Закона о слободи вероисповести бити организована два пута седнично – четвртком и недељом, уз молитве и позив актуелним властима да смогну снаге и опозову усвојени закон.

Епискописки савет Српске православне цркве у Црној Гори наводи да док год трају сабрања њихове поруке морају остати растерећене било какве политизације, странчарења, па и било ког облика национализма, или какве год земаљске идеологије, која нема везе са јеванђелском благом вести.

Из Епископског савета СПЦ позвали су народ са свештенством да истрају у мирним и молитвеним протестима, у борби за слободу и права православних верника у Црној Гори.

“Молимо се Богомладенцу Христу да овдашње власти колико сутра нађу начин да ван снаге ставе антиуставни Закон који су недавно, у глуво и мркло доба ноћи, усвојили у црногорској скупштини, или да изгласају нови који ће поправити и унапредити тај поменути”, пише у саопштењу.

Како су навели из Епископског савета СПЦ у Црној Гори, у случају да црногорске власти наставе са досадашњом једностраношћу, морају се наоружати стрпљењем и упорношћу, пуним љубави и вере.

“Али ако све буде као до сад, као протекле и као претходне четири године, када представници владе нису хтели да чују ни за какав договор са нама, апелујемо на сваку хришћанску душу да истраје у протестима за своја грађанска и верска права”, навели су из Епископоског савета.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here