Mesto za reklamu

08.11.2019.

Председник Србије Александар Вучић упитаће француског председника Емануела Макрона ко може у ЕУ. Вучић је то изјавио новинарима најављујући за понедељак нови сусрет са француским лидером.

Србија наставља са реформама због својих грађана и своје будућности, рекао је председник Србије Александар Вучић у Женеви. Он тамо учествује у стратешком дијалогу о Западном Балкану у организацији Светског економског форума. Том приликом је истакао и да од представника светских центара политичке моћи није могао да добије одговор на питање каква је будућност нашег региона.

„На питање каква је наша будућност, нису у стању да одговоре“, истакао је Вучић.

„Ми ћемо да наставимо реформе због наших грађана и због наше будућности. Хоћемо да унапредимо нашу економију. Желимо да наставимо убрзани раст. Ми ћемо задржати наш раст на преко 3,6 одсто. Они су за еврозону смањили (прогнозирани раст) са 1,3 на 1,1 одсто“, рекао је Вучић.

Председник Србије најавио је за понедељак нови сусрет са председником Француске Емануелом Макроном у Паризу, ког ће упитати ко може у ЕУ.

Вучић је изјавио и да размишља о томе да пред Народном скупштином Србије говори о свим актуелним спољнополитичким околностима и питањима, са циљем да се уоквири и потврди политика војне неутралности и европског пута Србије.

„Ја се поносим позицијом Србије, ја је не кријем, свима кажем шта мислим. Дуго смо промишљали какву политику да водимо и разговараћу са Аном Брнабић да идемо у Скупштину и да тамо разговарамо о свим спољнополитичким околностима и о војној неутралности, и да је потврдимо, и о европском путу, и да и то потврдимо“, рекао је Вучић у Женеви, после скупа посвећеног Западном Балкану у организацији Светског економског форума.

Како је рекао, тако бисмо уоквирили оно што је наша политика и да то свуда с поносом истичемо.

„Што бих се ја стидео сарадње с Кином или Русијом? Зато што неко нешто има против? Да ми држе предавања они који су били у Кини 15 пута и уложили милијарде, а ја био три пута мање и код нас уложено стотину пута мање“, рекао је Вучић.

Он је истакао да Србија може да води такву политику.

„И најјачи смо у свом ставу и опредељењу и то ће доносити добре резултате и у будућности“, закључио је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here