Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Косовски председник и премијер Хашим Тачи и Аљбин Курти одржали су двочасовни састанак, након ког су имали одвојене конференције за медије.

Тачи о састанку са премијером:

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да ће у наставку дијалога са Београдом, Приштину представљати “уједињени политички лидери”.

“За столом ћемо бити уједињени као Косово – ради очувања државног интереса и евроатлантске перспективе. Национални интерес је изнад свега”, рекао је Тачи након двочасовног састанка са косовским премијером Аљбином Куртијем у Приштини.

Навео је да је у надлежности владе да донесе одлуку о такси, одлуку која је у националном интересу.

Тачи је додао да је састанак са Куртијем био неопходан “за добробит грађана, земље, за будућност”, истакавши да су се консултовали о даљим корацима које треба да предузму косовске институције.

“Разговарали смо о питањима унутрашње и спољне политике, националним интересима, приоритетима, реформама које би требало да се предузму ка европској перспективи, улози и оснаживању Косова на међународној арени, као и дијалогу Косово-Србија”, рекао је Тачи и закључио да има више ствари које га са Куртијем спајају, него што га деле.

Одвојена конференција Куртија

Курти је на засебној конференцији за новинаре казао да је са Тачијем разговарао углавном о спољној политици.

“Споменули смо дијалог, наравно када смо разговарали о дијалогу, изразили смо ставове једни других, али за сада не могу да кажем више, јер не могу да утврдим да је изграђено одговарајуће поверење”, рекао је Курти.

“Постоји сагласност око неких ствари од раније, овде се ограничавам на то да поменем Мини-шенген. Није да се не слажемо ни у чему”, закључио је Курти.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here