Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја обавестили су на данашњем састанку представнике репрезентативних синдиката у области образовања да су се стекли сви потребни услови за несметан и безбедан почетак школске године на целој територији Републике Србије.

На састанку, који је одржан у ресорном министарству, истакнуто је да је усвојена већина предлога изнета на претходном састанку, као и да су разјашњене одређене недоумице из стручних упутстава која су  раније упућена школама.

Представници синдиката упознати су са тим да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило 10.000 визира који ће преко школских управа бити распоређени школама у Србији за наставнике и ученике који због здравствених проблема не могу да носе заштитне маске.

Такође, истакнуто је да је Министарство, у оквиру својих надлежности, омогућило да недостајућа средства за хигијену и личну заштиту у појединим градовима и општинама буду обезбеђена.

Представници Министарства су у претходном периоду били у свакодневном контакту са представницима локалних самоуправа од којих су добијена уверавања да су обезбеђене довољне количине заштитних маски, као и дезинфекциона средства за све образовне установе.

Представници синдиката су навели да ће се обратити Кризном штабу како би се нашао начин да се угрожене категорије наставног особља заштите.

Са представницима синдиката разговарали су помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање Милан Пашић, саветник министра задужен за средње образовање и васпитање Александар Пајић и Милош Благојевић из Сектора за средње образовање и васпитање.

Састанку су присуствовали и председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић, Владимир Аџић из Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС), Ружица Тодић Брдарић из Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“ и Слободан Брајковић из Синдиката радника у просвети Србије (СРПС).

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here