Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Нови сазив црногорске скупштине конституисан је верификовањем посланичких мандата. Посланици три коалиције подржали Бечића за председника Скупштине  и Кривокапића за мандатара владе.

Они су на данашњој конститутивној седници Скупштине подржали предлог да нови премијер буде Здравко Кривокапић, а председник парламента Алекса Бечић.

Милан Кнежевић из Демократског фронта најпре се изненада обратио на почетку заседања конститутивне седница Скупштине Црне и нагласио да су сагласни да Алекса Бечић буде председник Скупштине Црне Горе, Здравко Кривокапић мандатар будуће Владе.

„Нас не интересују фотеље, интересује нас само будућност Црне Горе и свих њених народа“, казао је Кнежевић.

Председавајући Миодраг Лекић је позвао да се достави писани предлог десет посланика, како би се изјаснили о предлогу ДФ-а.

Лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић рекао је да је предлог ДФ-а апсолутно прихватљив за ту коалицију и поручио да остаје „човек од речи“.

„Ако се задовоље пословничке форме, можемо да приступимо избору председника скупштине из редова Демократа, Алексе Бечића, а да након тога формализујемо и кандидатуру за новог мандатара“, казао је Абазовић.

Бечић је казао да посланици ЗБЦГ и „Црно на бијело“ имају апсолутну подршку и спремност коалиције „Мир је наша нација“ уколико сматрају да треба формализовати избор за председника Скупштине на начин како су предложили и да су спремни ставити потписе на предлог да Кривокапић буде мандатар.

Лекић је након његовог излагања дао паузу, преносе Вијести.

О новој влади Здравко Кривокапић, лидер коалиције „За будућност Црне Горе“,  је рекао да је њено формирање процес који траје и да је данашњи искорак  једно сведочанство да се након јучерашњег дана када је било једино јасно да договора нема видите да се све може урадити.

„Важно је да нова влада буде влада поверења, нећемо делити грађане“, нагласио је у обраћању новинарима и додао да међу три победничке листе постоје разлике у мишљењима али да је то природно и представља богатство.

Кривокапић је подигао чашу у знак захвалности црногорском народу, који је, према његовим речима, победио на изборима.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here