Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Кајлом Скотом о недавној посети тој земљи и могућностима проширења сарадње, пре свега, у области економије.

Брнабић је истакла да ју је посета САД уверила у то да постоји велики потенцијал за проширење сарадње на пољу образовања и науке и иновација у пољопривреди.

Као добар пример, навела је резултате договора са представницима компаније NCR, која дужи низ година послује у Србији, о изградњи кампуса у Београду и проширењу пословања у нашој земљи.

Према њеним речима, изузетно је важно то да су инвеститори попут NCR задовољни пословањем у Србији и спремни за сарадњу са образовним институцијама јер се, како је навела, реформа економије заснива на знању и иновацијама.

Када је реч о ситуацији на Косову и Метохији, премијерка Брнабић је нагласила да је неопходно да Приштина укине таксе којима се крше одредбе ЦЕФТА, како би се наставио Бриселски дијалог и тражење компромисног решења за питање Косова и Метохије.

Амбасадор Скот је подсетио на то да Сједињене Америчке Државе континуирано позивају власти у Приштини да укину таксе на робу из Србиј,е наглашавајући да су таксе Приштине препрека дијалогу.

Скот је додао и да САД подржавају напоре Београда да нормализује односе са Приштином и да су спремне да помогну у постизању одрживог решења, које би омогућило стабилност и напредак целог региона.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here