Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

У Београду је одржана заједничка седница влада Србије и Републике Српске посвећена унапређењу сарадње и заједничким пројектима, по чијем је завршетку потписано више споразума о сарадњи у различитим областима.

Меморандум о сарадњи у области технолошког развоја и дигитализације између влада Србије и Републике Српске парафирали су министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић и министар за научно-технолошки развој Републике Српске Срђан Рајчевић.

Такође, потписан је и Меморандум о размени искустава у области инспекцијског надзора између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Управе за инспекцијске послове Републике Српске.

Овај документ су потписали потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и вршилац дужности директора Управе Данијела Батар.

Министарка за европске интеграције у Влади Србије Јадранка Јоксимовић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић потписали су Споразум о сарадњи у области европских интеграција.

Министри Вања Удовичић и Срђан Рајчевић потписали су Меморандум између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информатичко друштво Републике Српске у области стипендирања младих талената.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here