Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас у Новом Саду потписивању Комерцијалног уговора о пројектовању и извођењу радова на изградњи обилазнице око тог града, са мостом преко Дунава.

Уговор су потписали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, вршилац дужности генералног директора „Коридора Србије“ Александар Антић и потпредседник кинеске компаније „China Road and Bridge Corporation“ Џанг Сјаојуан.

Брнабић је том приликом изразила задовољство због потписивања поменутог уговора, јер то најбоље показује колико смо се променили, уз напомену да је потребно још много тога да се заврши.

Она је указала на то да се данас види инфраструктурна кичма Србије, и то како ће Србија бити повезана ауто-путевима, брзим саобраћајницама и пругама у наредном периоду.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је ово велика инвестиција и за Бачку Паланку, Бач, Оџаке, али и за приградска насеља и многе делове Новог Сада.

Према његовим речима, мост преко Дунава су градски оци уцртали у урбанистичке планове давне 1963. године и његово помињање је старије од „Моста слободе“, само што до сада нису били створени услови за његову изградњу.

Ово је први мост када гледате ток Дунава који повезује две обале, навео је он и додао да држава финансира овај пројекат са 175,5 милиона евра.

Антић је подвукао да је овај пројекат веома комплексан, будући да обухвата мостовску конструкцију од 2.400 метара, од чега је 800 метара ширина саме реке, а 650 метара износи дужина паралелних путева.

Такође, како је додао, градиће се сабирнице од 600 метара које ће читав саобраћај да обухвате и уведу на тај мост, а предвиђен је и велики кружни ток, као и саобраћајница која ће мост повезати са Фрушкогорским коридором.

Отправник послова Амбасаде Народне Републике Кине у Србији Тјен Ишу исказао је захвалност Влади Србије и Граду Новом Саду на активном унапређивању сарадње Кине и Србије и на поверењу указаном кинеским компанијама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here