Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Министар финансија Синиша Мали потписао је са кинеском компанијом Си-Ар-Би-Си уговор о оснивању заједничке фирме Владе Србије и те кинеске компаније о изградњи индустријског парка у Борчи.

Споразум о изградњи индустријског парка у Борчи, у којем ће радити 15.000 људи, потписан је у Пекингу 2018. године.

Синиша Мали је рекао да је у буџету за наредну годину за тај пројекат издвојено 237 милиона динара, саопштено је из Министарства финансија.

“Парк ће се простирати на 320 хектара, а налазиће се код Пупиновог моста, на општини Палилула”, навео је Мали на седници парламента.

Према његовим речима, радови ће се спроводити у три фазе, које предвиђају изградњу комерцијалног центра, индустријске зоне и парка високе технологије. Додао је да је целокупна инвестиција вредна око 247 милиона евра.

Потписник за “Чајна роуд енд бриџ корпорејшн” био је директор српског огранка те компаније, Џанг Сјаојуен, наводи се у саопштењу.

Заменик директора огранка Си-Ар-Би-Сија, Џоу Џекси истакао је да ће индустријски парк у Борчи бити мост који ће додатно спојити Србију и Кину, али и унапредити економију обе земље, те да ће Србија постати још боље место за живот.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here