Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Почели су радови на изградњи ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници. Укупна дужина саобраћајнице је 77 километара. Председник Александар Вучић поручио је да ће ауто-пут и брза саобраћајница бити врхунског квалитета, као и да ће бити изграђени на време. Додао је да је циљ да се доведе много више инвеститора у те крајеве.

Председник Александар Вучић поручио је да је посебно поносан што су у једном дану потписали уговор за Моравски коридор и отворили припремне радове за изградњу пута Рума–Шабац–Лозница.

“Хоћу да кажем и људима у Срему, Мачви и Руми и Шапцу и Лозници да ће имати ауто-пут и брзу саобраћајницу на време изграђене, врхунског квалитета, али то им не значи само саобраћајницу која ће да их повезује са Београдом, која ће да их повезује са другим делом Србије. То им значи више инвеститора”, истакао је Вучић.

Циљ је да се доведе много више инвеститора у те крајеве. “Хоћемо још више и хоћемо још боље, а сви хоће да дођу када имају најбрже путеве”, додао је Вучић.

Честитао је свим људима у Србији и рекао да ће наша земља са Моравским коридором и Сремско-Мачванским коридором изгледати потпуно другачије.

“Ближа свима другима, лакше ће да се иде у Републику Србску и БиХ, лакше ће да се иде на Гучево, лакше ће касније да се иде до Љубовије, Малог Зворника, Бајине Баште и свих других места”, рекао је председник.

“Не мислимо да овде станемо, мислимо да наставимо да градимо”, поручио је Вучић.

“Било шта да се догоди у будућности и на политичкој сцени, ово не можете да избришете. Не можете да избришете то да смо пут од Београда од Сурчина, до Чачка, па и до Пожеге изградили ми, да смо Источни коридор до бугарске границе изградили ми, да смо кроз Грделицу путеве изградили ми, да ћемо овај овде дивни коридор да изградимо ми, Моравски коридор да ћемо да изгрдаимо ми – наша генерација, наши људи, нашом српском снагом”, закључио је Вучић.

Почетку радова присуствовали су и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, представници компаније “Азвирт” и амбасадор Азербејџана.

Нови пут спојиће Сремски и Мачвански округ и решити вишегодишње проблеме становништва, али и захтеве привреде овог краја. Када се заврши, од Подриња до Београда стизаће се дупло брже.

Средином новембра потписан је комерцијални уговор са азербејџанском компанијом “Азвирт”, а инвестиција је вредна 476 милиона евра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here