Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Положен је камен темељац за изградњу Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње 2” у Београду. Директор “Дедиња” Проф. др Милован Бојић истакао је да је изградњом “Дедиња 2” добијена велика битка, док је председник Александар Вучић најавио веће запошљавање здравствених радника, као и да ће у здравству бити повећане плате већ ове године. Почетак градње Благословио Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј. Свечаности присуствовала и председница Скупштине Србије Маја Гојковић и више министара Владе Србије и региона.

На свечаности којом је обележен почетак радова, директор “Дедиња” Проф. др Милован Бојић рекао је да је ово велики дан за тај Инситут, који је, каже, једна од водећих здравствених установа у Европи и свету.

“Дедиње“ је због светских резултата које је остварио већ сада српски бренд, уважен и препознат у целом свету”, рекао је Проф. Бојић.

Истакао је да иза Института стоје многобројне генерације врхунских доктора, медицинских сестара и техничара, али и армија задовољних пацијената из целог региона.

Подсетио је на почетак рада клинике пре нешто више од четири деценије, од када је, каже, учетворостручен капацитет и удесетостручен асортиман услуга.

“То је модел какав историја здравственог система није познавала”, рекао је Бојић и додао да је направљен тим лекара попут Звездиног из 1991. године, који су оплеменили српску медицину новим подвизима.

Тиме је Инситут “Дедиње” постао магнет за привлачење страних пацијената, додао је професор Бојић.

Рекао је и да је изградњом “Дедиња 2” добијена велика битка, која не би била остварена без разумевања председника Александра Вучића, али ни без заменика градоначелника Горана Весића. Радови би, према најавама, требало да буду завршени за годину и по дана – истакао је директор проф. др Милован Бојић.

Председник Александар Вучић најавио је веће запошљавање здравствених радника и да ће у здравству бити повећане плате већ ове године.

“Хоћемо да имате задовољне медицинске сестре и лекаре, као и да имате још сестара и лекара. Хоћемо да обезбедимо веће плате и имаћете ове године веће плате. И то ћемо да обезбедимо”, рекао је Вучић на обележавању почетку радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње 2”.

Вучић је истакао да ће држава то обезбедити не само што су сада људи на власти бољи, већ зато што то може.

Навео је да су и други хтели да граде болнице и клиничке центре, али нису могли, јер нису имали уређене јавне финансије.

За изградњу “Дедиња 2” обезбеђено је 27,4 милиона евра, а после изградње новог објекта на површини од 14.000 метара квадратних кренуће се у реконструкцију постојеће клинике “Дедиње 1”.

За изградњу “Дедиња 2” обезбеђено је 27,4 милиона евра, а после изградње новог објекта на површини од 14.000 метара квадратних кренуће се у реконструкцију постојеће клинике “Дедиње 1”.

Институт “Дедиње” са  2.206 најсложенијих операција на срцу годишње једна је од водећих здравствених установа тог типа у Европи и свету. Захваљујући новом менаџменту и новом директору са којим су у прошлости остварени натпросечни светски резултати, ова водећа институција за кардио васкуларне болести је већ сада на путу старе славе. Професор Бојић  је поново створио тим водећих стручњака за кардио васкуларне болести у овом делу света. Све операционе сале поново раде пуним капацитетом и листе чекања су значајно смањене. До само пре годину дана на операције на отвореном срцу чекало се дуже од 5 година, а сада је то време десетоструко скраћено – на око 5 месеци. Проширивањем капацитета више неће бити листе чекања, а услуге ће се нудити и пацијентима целог ргиона.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here