Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Скупштина Србије почела је седницу на чијем дневном реду је разматрање предлога одлуке о укидању ванредног стања који је поднела Влада Србије. На почетку седнице народни посланик из Двери Бошко Обрадовић дувао је  у пиштаљку у скупштинској сали. Њему су изречене две опомене и удаљење са седнице.

Пошто Обрадовић није хтео да изађе из сале, одређена је пауза од 20 минунта током које је служба извела народног посланика.  Док су га удаљавали, Обрадовић је држао заставу Србије која је била иза места предвиђеног за председавајућег.

У Скупштини је премијерка Ана Брнабић која би требало да образложи предлог одлуке о укидању ванредног стања. Посланици су одлучили да ће радити и после 18 часова због потребе да се све заврши данас.

Како је саопштено из кабинета председнице парламента Маје Гојковић, посланици ће да разматрају и Предлог закона о важењу уредаба које је Влада уз супотпис председника Републике донела за време ванредног стања и које је Народна скупштина потврдила, а који је поднела Влада Србије.

Парламент је пре шест дана потврдио одлуку о увођењу ванредног стања ради спречавања ширењакорона вируса и Закон о потврђивању уредби које је влада, уз супотпис председника, донела за време ванредног стања.

Укидање ванредног стања, укључујући и полицијског часа, не значи и да неке мере уведене током борбе са вирусом неће остати на снази.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here