Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је почетку изградње деонице Прељина–Пожега на ауто-путу Е-763 и обратио се јавности. После догађаја, одговарајући на питања новинара, Вучућ је најавио да ће у Скупштини Србије говорити на тему Космета и одговарати на сва питања.

 Вучић је на свечаности у Чачку, којој је присуствовао велики број грађана, рекао да почиње изградња једне од најтежих деоница ауто-пута ка Црној Гори, чиме се после 70 година испуњава сан грађана тог дела земље.

Председник је најавио да ће за Видовдан бити отворен цео потез ауто-пута од Обреновца до Чачка, као и да ће већ до 19. децембра, на Светог Николу, бити отворена деоница Коридора 11 од Сурчина до Обреновца.

 

Вучић је рекао да су патнери из Кине заинтересовани за то да граде и ауто-пут од Пожеге до Бољара на граници са Црном Гором, и изразио очекивање да ће ускоро бити отворени радови и на тој деоници.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић је изразила захвалност Кини на томе што је препознала чињеницу да је Србији важан Коридор 11, као што је и Србија препознала значај иницијативе “Појас и пут” и била једна од првих у свету која је прихватила тај глобални пројекат.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истакао је да је данас велики дан за Моравички округ, западну и целу Србију, изразивши наду да ће се већ током лета кренути и са Моравским коридором, као и са комерцијалним коришћењем ваздушне луке у Лађевцима.

Нама остаје да наставимо да се развијамо, да отврамо фабрике, да се повезујемо са светом, а да наша ”српска Света гора”, са 11 манастира буде нова туристичка дестинација, закључио је Тодоровић.

Амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо подсетила је на то да су два председника на недавном самиту “Појас и пут” постигла договоре за даљи заједнички развој и просперитет и посебну поруку упутила Чачанима.

Знамо колики значај има овај ауто-пут за вас, уверена сам да ће ЦЦЦЦ учинити све да, уз вашу подршку, изгради најсавременији ауто-пут у вашем граду, рекла је амбасадорка Бо.

Сонг Хаилианг, председник компаније „Чајна комјуникејшен констракшен“ (ЦЦЦЦ) исказао је захвалност Влади Србије на подршци и поверењу да они буду градитељи ауто-пута од Прељине до Пожеге.

Будите уверени да ћемо на квалитетан и најсавременији начин, у планираном року, изградити пут сарадње и просперитета двеју земаља, рекао је Хаилианг.

И овом приликом о горућем питању – КОСМЕТУ!

После догађаја коме је присуствовао председник Србије Александар Вучић је одговарао и на питања новинара. Наравно питању Космета је посветио посебну пажњу.

Најавио је је да ће се обратити посланицима у Народној скупштини, 27. маја, поднети комплетан извештај, али да ће говорити и о стварности на Косову и Метохији. Поручује да је резолуција Приштине део “зачараног круга лудила” из којег нема излаза.

Александар Вучић је, на констатацију новинара да је најпре критикован што са питањем Косова не иде у Скупштину, а да је сада на мети критике што ће бити на седници посвећеној том питању 27. маја, одговара да је то тако у Србији.

“Замолио сам председницу Скупштине Мају Гојковић да види да ли постоји пословничка могућност да ме позове. Спреман сам да дођем и одговарам на питање. Нико није био толико у Скупштини, борио се и побеђивао аргументима. Говорили су ‘што идеш на Сабор СПЦ, што не дођеш у Скупштину’. Шта год да урадим, просто не можеш да угодиш свима”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао и да му је важно да изнесе све, јер има много неистина, и много оних који се праве блесави, пре свега на политичкој сцени. Према његовим речима, најлакше је бити неодговоран и сваљивати кривицу на друге.

“Не знам још у којој форми ћу говорити. Поднећу комплетан извештај, али и говорити о стварности на КиМ”, објаснио је он. Додао је и да ће “с радошћу” одговарати на свако питање и лако победити аргументима. То, каже, не значи да сви морају да прихвате те аргументе, али је битно да се чују.

“За мене је важно да говорим истину и укажем какво је реално стање на КиМ, да никада не предамо оно што имамо под својом контролом, да штитимо наше националне и државне интересе, али и да гледамо у будућност, да наша деца не одлазе из земље, и да не ратујемо користећи туђу децу”, нагласио је Вучић.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here