Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Присталице америчког председника Доналда Трампа окупиле су се у Вашингтону после одлуке Врховног суда САД да одбије тужбу Тексаса којом се тражи да се поништи наводна победа Џоа Бајдена на председничким изборима.

До окупљања је дошло месец дана након про-Трамповских демонстрација на којима је у главном граду САД учествовало најмање 10.000 људи. Тог дана избили су сукобиа између Трампових присталица и демонстраната покрета „Црни животи су важни“ у близини Беле куће.

Доналд Трамп критиковао је одлуку Врховног суда да одбаци тужбу државе Тексас, којом се тражи поништавање резултата избора у четири кључне државе.

Трамп је данас на твитеру написао да је на изборима победио са великом разликом, али само када је реч о легалним гласовима.

„Победио сам на изборима са великом разликом, али запамтите, једино када је реч о легалним гласовима, а не о лажним гласачима и преварама које су се, неким чудом, појавиле свуда! Каква срамота!“, написао је Трамп данас на твитеру.

У Вашингтону су се окупили и Трампови противници, а током мањих чарки две стране, ухапшено је четворо људи, објавили су амерички медији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here