Mesto za reklamu
  1. 19. 04. 2019.

Наступањем Аце Лукаса почео је неформални део митинга “Будућност Србије”. После Аце Лукаса на бину је изашао и Бора Ђорђевић. Митинг се одржава на тргу Николе Пашића испред Дома Народне скупштине. Почетак говора планиран је за 18 сати, а на Теразијама је постављен велик видео бим и озвучење.

Позитивна атмосфера и добре музичке вибрације са бине испред Народне скупштине, пише Танјуг, обележиле су данас нешто после 16.00 часова, почетак концерта, као музичке „претходнице“ данашњем политичком скупу председника Србије Александра Вучића „Будућност Србије“.

Скуп грађана из целе Србије председник је најавио као скуп добрих намера и јединства по питањима од значаја за државу и српско друштво, које ће касније поподне Вучић поделити са грађанима.

Концерт је „отворио“ Аца Лукас, регионална мега звезда, али поруком да је он данас Александар Вуксановић, који има право да пружи подршку Вучићу и да је први пут на некој бини, а да није „главни“:

„Драго ми је што сам предгрупа највећем човеку у Србији“, рекао је Лукас.

„Сада да певамо. Свако треба да ради оно што најбоље зна“, закључио је и наступ почео песмом „Волиш ли ме“.

Након Аце Лукаса наступио је великани српске рок сцене, „Рибља чорба“, док ће се Оливер Мандић, како је потврђено Танјугу, попети на сцену после политичког скупа Будућност Србије.

Грађани из свих делова Србије полако окупили су се у центру Београда поводом скупа председника Александра Вучића у оквиру кампање “Будућност Србије”. Са скупа ће, како је најавио, послати поруку јединства.

Извештач Танјуга преноси да се велика колона грађана са транспарентом “Звездара уз Александра Вучића” спушта се београдском улицом ка влади Србије носећи заставе.

Они ће се код зграде Владе у Немањиној улици придружити грађанима из Западне Србије и Земуна, а одатле ће заједно кренути ка Дому народне скупштине. Саобраћај у једном делу Немањине је затворен, као и Славија и улица Краља Милана.

У граду је приметан велики број пешака и саобраћајне полице која регулише саобраћај. Грађани носе заставе Србије, као и заставе СНС са називом места из којег долазе.

Непрегледна колона грађана креће се Улицом Кнеза Милоша ка Дому Народне скупштине, где је, око 16.30 сати, почео концерт Аце Лукаса. Грађани носе заставе Србије и велики транспарент “Београд за Вучића”, узвукујући “Ацо Србине”. Атмосферу колоне подижу добошари, а грађани су кренули да подрже председника Вучића, који ће касније поподне одржати говор и, како је најавио, послати поруку јединства. Већина централних улица је затворена за саобраћај, приметан је велики број пешака и саобраћајне полиције која регулише саобраћај, а последњи учесници скупа полако се придружују великом броју грађана испред Скупштине Србије.

Више од сат времена Бранковим мостом, који је затворен за саобраћај, пролази непрегледна колона грађана која се из правца Новог Београда упутила на скуп у оквиру кампање “Будућност Србије”.

Због велике масе која иде мостом, полиција је, због безбедности, одлучила да регулише “проток” људи, тако што пропушта одредјен број људи, уз краће паузе измедју две групе. Грађани носе транспаренте на којима пише “Светосавље – српски пут у Европу!”, “Будућност Србије Александар Вучић”, “Краљево уз Вучића”, “Република Српска је уз Вучића!”, “Херцеговина за Србију и Вучића!”, “Добој воли Александра Вучића”, “Кнић уз Вучића”.

Испред колоне је ишао камион Жељка Митровића, окићен шареним балонима и цвећем, на коме пише “Стоп насиљу само љубав”, а са звучника се пушта музика. Део грађана носи мајце са обележјима СНС и удара у бубњеве. На скуп испред Народне скупштине, који званично почиње у 18 сати, а на коме ће се обратити председник Србије Александар Вучић, иду грађани из Руме, Жице, Пожаревца, Краљева, Кнића, Грачанице….

Од скупа очекују све најбоље и истичу да је Вучић најбољи председник. Међу њима је и Миленко Николић из Жиче који Вучићу жели све најбоље и да реши проблеме народа, као и Денис из Грачанице који рад српског председника оцењује чистом десетком. Подршку Вучићу даје и Драган из Дрмна, код Пожаревца. “Очекујемо да плато испред скупштине буде пун и да на скуп дође бар десет пута више грађана него што их је било на скупу ‘Један од пет милиона’”, рекао је он.

Скуп, на коме се очекује огроман број грађана, званично би требало да почне у 18 часова, а пре председника Вучића грађанима ће се обратити и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, премијерка Србије Ана Брнабић, шеф српске дипломатије Ивица Дачић и један од хероја са Кошара, пензионисани потпуковник Драгутин Димчевски.

Председник Александар Вучић је позвао, како је рекао, нормалну и пристојну Србију да се данас окупи за будућност земље. Скупу претходи концерт.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће за сат, сат и по, бити познате прве прецизне процене о броју људи на митингу испред Дома Народне скупштине у Београду, у оквиру кампање “Будућност Србије”, а да сигурно у Београд долази више од 120.000 људи. “За сат, сат и по имаћемо прве процене са фотографијама колико људи је присутно у Београду”, рекао је Стефановић за Пинк и додао да се са сигурношћу може већ сада рећи да ће бити више од 120.000 људи и то не рачунајући људе из Београда који ће доћи.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here