Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

За муслиманске вернике рамазански пост почео је данас, трајаће 30 дана и то је месец током кога се верници уздржавају од јела, пића, али и од грешних мисли и дела од зоре до повечерја.

Муфтија београдски и војни Мустафа Јусуфспахић упутио је верницима празничну посланицу и навео да је предстојећи пост уздржавање не само од хране и пића, већ и од лоших дела и мисли.

“Муслимани посте од зоре до заласка сунца, а пост, између осталог, значи стегнути уже ега и од свега лошег се сустегнути и тако мир у души досегнути”, поручио је Јусуфспахић.

Навео је да је месец рамазан “мисија чистоће душе”, те да оплемењује однос мајке и детета, брата са братом и човека са човеком.

“Свако добро у овом месецу награђује се многоструко, па је ово и прилика да верници поправе свој рачун добрих дела”, казао је Јусуфспахић.

Муфтија је истакао да је специфичност овогодишњег рамазана што се дешава после две године короне, али у условима рата на европском континенту.

Он је позвао људе у Србији свих вера да се моле да рат престане и да наступи мир свуда у свету.

“Без обзира на веру, позивам све људе у нашој држави да се молимо за мир и да рат престане, и да се молимо нашу Србију и наш напредак”, казао је муфтија.

Јусуфспахић је навео да се ове године прославља 500 година од постојања Бајракли џамије у Београду и позвао све припаднике муслиманске заједнице да тим поводом организују програме и да се окупе заједно.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here