Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Ивањички фестивал културе, хумора и забаве Нушићијада почела је данас, а предфестивалски дан испуњен је садржајним програмом и “загревањем” пред званично отварање манифестације, која се ове године одржава под слоганом “Кад маске падну – Нушић наступа”.

“Биће доста сатиричних представа где ће маске пасти, објаснићемо какав смо ми то народ, каква нам је власт и све остало. А све смо предузели да ова Нушићијада буде потпуно безбедна, тако да слободно, ко је вакцинисан нек изволи, не требају му маске”, рекао је глумац Милан Милосављевић, који традиционално игра Нушића на овом фестивалу.

Нушићијада почиње отварањем изложбе фотографија „Ивањица мали Холивуд“ у простору Старе бербернице у Главној улици, са почетком у 19 часова.

Свечана академија је на бини”Округло па на ћоше” у 20сати и биће посвећена јубилеју, 70 година позоришне културе у Ивањици.

Вече је резервисан за концерт Дејана Петровића и Биг бенда са почетком у 21:30, такође на бини „Округло па на ћоше“.

Свакодневно ће бити играно неколико дечијих представа, а према речима организатора, они су најважнија циљна група манифестације.

“Приоритет има дечија сцена са богатим едукативним садржајима, радионицама и квалитетним представама”, рекао је председник организационог одбора Момчило Митровић.

Фестивал траје до 29. августа и обилује културним и забавним садржајима као и академским програмом. Свечано отварање одржаће се сутра у 17 часова, традиционалном предајом кључева Града Нушићу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here