Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

На данашњој конференцији за новинаре  најављен сајам који ће се по први пут одржати 6. јуна у Новом Саду, под називом „Сајам завичаја-завичај кроз привреду, туризам и културу”,

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је да све већи број разноврсних и добро осмишљених манифестација које имају за циљ да промовишу заједништво српског народа широм региона јесте производ успостављеног континуитета свестране сарадње наше државе са Републиком Српском.

Манифестација има за циљ окупљање и повезивање бројних релевантних актера из области привреде, културе и туризма који желе да унапреде сарадњу српског народа у Србији и региону. Учешће су најавили представници Привредне коморе Републике Српске, Привредне коморе Бања Луке, Привредне коморе Војводине, као и представници других институција, привредници из Србије и региона, представници градова и општина, завичајна удружења и културно уметничка друштва.

Сајам ће отворити потпредседник Покрајинске владе Ђоређе Милићевић и министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач, док ће излагаче обићи председници Покрајинске владе и Владе Републике Српске Игор Мировић и Радован Вишковић.

Ресорни секретар је подсетио да тренд привредног повезивања у значајној мери подржава Покрајинска влада и посебно Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Како је речено, преко 300 учесника и 30 излагача, у четвртак ће кроз бројне Б2Б састанке имати прилику да унапреде све видове активности у подизању нивоа и динамике међусобне сарадње.

„Посебну вредност имају мере којима подржавамо заједничке пројекте у области саобраћаја, енергетике, туризма, образовања и културе које реализује Република Србија преко надлежних министарстава. Такав приступ унапређује регионалну стабилност и убрзан економски развој, као један од најважнијих политичких циљева Републике Србије”, поручио је Бјелић, изразивши наду да ће Сајам завичаја мотивисати све учеснике да кроз бројне пословне сусрете, стручне скупове и презентације из области привреде, туризма и културе, заједнички сагледају актуелно стање, могућности сарадње, примере добре праксе и начине финансирања и пословања на тржишту.

Организатори сајма су Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here