Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Председник Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине, а запосленима у покрајинском јавном сервису, који су га дочекали, поручио је да раде свој посао нормално, а да они који мисле да насиљем могу нешто да постигну да то неће то никада успети. Вучић је најавио да ће се у понедељак одржати седница Председништва СНС на којој ће се разговарати и о изборима.  

„Отвараћемо нове фабрике, градити нове зграде, градићемо све што су уништили НАТО и они који су дошли после НАТО. Ви, на свој посао, мирно, да градимо земљу, како смо то увек радили, а силеџије ће да одговарају пред надлежним органима”, рекао је Вучић.

Нова зграда РТВ у изградњи

Приштина тестира Србе на северу

“Имали смо јуче узнемирење Срба на северу, пошто су, тобож, ишли да обилазе кладионице и да ‘хапсе машине’ које Срби држе по кладионицама”, рекао је Вучић и додао да су Албанци то радили по техници тзв. куване жабе.

“Да виде ко ће и на који начин да им се супротставља и онда ће да крену на другу акцију да контролишу рафове у продавницима итд., да би направили комплетну, ‘тачкасту слику’ о могућим местима отпора у будућности”, објаснио је председник Србије.

Истакао је да Албанци желе у потпуности да “убију сваку жељу свим мирним и пристојним становницима севера КиМ да живе у својој отаџбини Србији”.

Косовски парламент је јуче усвојио резолуцију о затварању коцкарница и забрани коцкања на тој територији.

“То је била НАТО агресија и ми то умемо да кажемо”

Коментаришући годишњицу НАТО бомбардовања, истакао је да је оно што се догодило 1999. године била агресија НАТО-а.

Додаје да грађани Србије данас треба да буду сигурни у своју будућност, јер се земља опоравила у односу на то време, независна је и неупоредиво снажнија економски, али и војно.

На питање новинара у Новом Саду која је његова порука поводом 20. годишњице од почетка бомбардовања, као и како коментарише то што је зграда РТВ срушена 3. маја, на Међународни дан медија, Вучић је одговорио:

“Воле они те симболе. Свако бира свој однос према томе.”

Како каже, поносан је на чињеницу да већ пет година обележавамо на свечан, озбиљан начин годишњице НАТО агресије, што спроводимо и неку врсту националне консолидације, што се не стидимо и не плашимо да будемо жртва и да кажемо да јесмо жртва и да ствари назовемо правим именом.

“Јер ти исти су нас терали, и терали су све наше медије, чак и државне, да то називају НАТО кампањом, чак не ни НАТО бомбардовањем, него кампањом, као да је то кампања за изборе. То је НАТО агресија и ми то умемо да кажемо”, рекао је председник Србије.

Каже да је сваког 24. марта са својим народом.

“И шаљем поруку да такве ствари никада више не смеју да се понове, говорим да нам је потребан добар и пристојан однос са НАТО-ом, да никада Србију не доведемо у такву позицију. Али такође нам је важно да не заборавимо злочине које су над нашим народом и децом починили. Неко је увек са својим народом, неко иде тог дана у Вашингтон и то су различити приступи”, истакао је Вучић.

Вучић указује да га је изабрао народ.

“Нико други ме није бирао и неће бирати и нико други Србијом неће управљати”, додао је председник Србије.

“Србија се од тога опоравила, налази се на европском путу, али Србија држи до себе и независна је и суверена земља, неупоредиво снажнија него што је била 1999. пре свега економски, и по висини примања, али Србија је данас снажнија и војно, на шта сам веома поносан”, нагласио је Вучић.

Поручио је да грађани Србије треба да буду сигурни у своју будућност.

“Наше је да радимо, да чувамо земљу и бринемо о њеној будућности”, поручио је председник Србије.

“Пресуда Караџићу не значи укидање Републике Српске”

Упитан да прокоментарише пресуду Радовану Караџићу, Вучић наводи да су потпуно неоснована очекивања неких да пресуда Караџићу има било какве везе са опстанком Републике Српске и истиче да неће бити никаквог укидања Српске.

Председник је након обиласка радова на згради РТВ-а, у изјави новинарима рекао да је став о томе изнео још после првостепене пресуде Караџићу, и да не види да се ишта променило тим поводом.

“Три су поруке кључне, а прва је да Србија мора да гледа у будућност и сопствени развој, мора да размишља како себе и своју снагу да изгради. Политичке снаге нема без економске”, рекао је Вучић.

Поводом реакција из региона на пресуду ратном председнику РС које су се тицале Српске, а не Караџића, поручио је онима који маштају да пресуда може да значи укидање Српске, да је РС дејтонска и уставна категорија.

Вучић је истакао да као председник Србије, која је гарант Дејтонског споразума, може да поручи да неће бити никаквог укидања РС.

“То је централно и најважније питање”, истакао је Вучић.

Трећа ствар, како је додао, јесте питање какав је Хашки трибунал, додајући да је о томе говорио већ безброј пута.

Председништво СНС-а у понедељак, и о изборима

Одоварајући на питање новинара да ли се могу у скорије време очекивати избори председник Србије је рекао:

„Седница Председништва СНС-а биће одржана у понедељак, 25. марта, а тема ће бити најактуелнија питања, укључујући изборе” –  најавио је Вучић.

Он је додао да ће на том састанку бити речи о “многим стварима”, укључујући и изборе.

„Српска стварност“ / РТВ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here