Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“ у Београду и најавио да ће радови на овом пројекту, вредном 40 милиона евра, бити завршени до краја јуна 2021. године. На овај објекат се чека 23 године и ево дочексамо – рекао је директор Института проф. др Милован Бојић

“Ово изгледа велелепно и биће једна од највећих кардиоваскуларних болница у Европи. Ово је важно за подизање наших укупних капацитета за целу земљу. За мање од годину дана ће све бити готово. Ово је фантастичан допринос напретку српског здравства”, поручио је председник Вучић након обиласка радова.  Он је захвалио београдској компанији W.D. Concord West која гради болницу и похвалио је што извршава своје обавезе пре рока.

„Циљ нам је да будемо стуб региона и да на Видовдан следеће године отворимо најсавременију болницу за крвне судове и срце. Само у опрему ћемо уложити 15 милиона евра. Биће ово највећа кардиоваскуларна болница у овом делу земље, са паркингом и хелиодромом, ако Kонтрола лета то дозволи. Видимо сада, у савременим условима, колико је здравство постало важно, и зато је битно да направимо оваквог кардиоваскуларног гиганта”, рекао је председник Вучић.

Директор Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње” Милован Бојић изјавио је данас да су запослени у тој установи чак 23 године чекали изградњу Дедиња 2.

“Тек влада на челу са тада премијером Александром Вучићем донела одлуку да се гради Дедиње 2. Мислим да је Институт Дедиње залужио овакву инвестицију”, рекао је Бојић након обиласка радова на изгадњи Дедиња 2 са председником Србије Александром Вучићем.

Добио је информацију да ће све бити завршено крајем јуна 2021. и честитао радницима на томе.

Директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић упознао је председника да ће набавка опреме коштати 15 милиона евра и да ће бити спремна на време.

Благојевић је рекао да ће се ту бити уведен и централни систем за праћење сваког пацијента и додао да ће то бити први пут у региону, а Вучић је казао да је то видео у Паризу.

“За мање од годину дана биће све готово, испред рока идемо, свака част београдској фирми која одлично ради посао.

Вучић је рекао да ће бити направљена и гаража за запослене.

Вучић је, у разговору са новинарима, након обиласка радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње 2”, рекао да се кренуло у рашчишћавање терена и да се чека само пројекат ЦИП-а за изградњу две ковид болнице. Рекао је и да се реновира све што је могуће.

“Суочавамо се са великим проблемом великог броја заражених. Данас је већи него јуче. Казао је да због тога мора да се отвори за ковид пацијенте Институт за медицину рада и Кожна клиника.

Председник Вучић је најавио и да ће до краја године почети вакцинација грађана против коронавируса.
Држава ће се потрудити да Србија буде међу првих 30 земаља у свету које ће добити вакцину против короне. Најавио је да ће ускоро са земљом која је завршила са тестирањем вакцине против вируса корона бити потписан протокол о сарадњи. Изразио је наду да ће та вакцина стићи у нашу земљу што пре, јер би се на тај начин, каже, спасили животи великог броја грађана. На питање новинара о којој је земљи речи, Вучић није могао да одговори, али је казао да ће у наредних неколико недеља јавност имати више информација.

“Не знамо више где да смештамо људе, замолићемо да нам у Арени омогуће прикопчење гасног разводника”, додао је он.

Рекаао је да се настоји да се у наредна 3 до 4 дана превазиђу жаришта, и да се крајем недеље крене са смањењем броја новозаражених. Указао је и да се мора убрзати издавање резултата тестирања.

“Морамо да убрзамо да стижу резултати у року од 24 сата”, казао је он.

Председник Вучић изјавио је данас да се очекује раст броја заражених корона вирусом пети и шести дан од окупљања на протестима, односно у наредна три дана, као и да ће тај број расти све док не прође време од када су се људи окупљали на протестима.

“Нисмо имали све време повећање, имали смо и смањење у претходна три дана, али сада ћемо имати повећање”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара.

Истиче да су се људи окупљали упркос ситуацији са короном и да су били бесмислени покушаји да им се то објасни, пошто нико није хтео то да слуша.

Вучић истиче да смо сви криви, па и локалне самоуправе и сви други за непоштовање мера, али да за то постоји једноставан лек, а то је 10 дана дисциплине.

“Не разумем зашто смо бежали од тешких мера и никада то нећу разумети, као ни оне који причају глупости о храповима и 5Г мрежи. Људи, не можете да лечите рак аспиринима. Поштоваћемо одлуке струке и кризног штаба. Стигли су и нови тестови, имамо преко 250.000 тестова и пробаћемо да идемо на 12.000 тестова дневно”.

Наводи да има довољно респиратора, али да треба спровести гасове до болница и да верује да ће у томе помоћи фирма Месер.

Не занима не шта говоре људи који су све време добацивали и кибицовали, док су лекари радили и борили се свом снагом, и стало ми је до људи који се боре за своју земљу, а не до оних који су против ње, поручио је данас председник Александар Вучић.

Он је то рекао на питање новинара како веровати др Зорану Радовановићу који је рекао да је “(Вучић) заборавио на скупове СНС у мају”, којих, иначе, није ни било.

Вучић је рекао да током кампање није било ниједног великог скупа СНС, а да тек он није учествовао ни на једном.

Подсетио је да је био само један неформални скуп, на којем су се окупиле присталице и власти и “тајкунског” савеза испред парламента, а на којем нико није говорио, непосредно по укидању епидемиолошких мера.

Претходно, каже, представници опозиције су свакодневно излазили, кршили полицијски час, “освајали” Председништво, скупштину, нападали посланике…

Онда су се, додао је, једно поподне окупили и једни и други, али није било последица тог окупљања.

“У кампањи смо ваљда једина странка која није држала скупове, што је свакако однео део, не политичких поена, већ оних мотивационих, па је можда део људи остало код куће”, додао је Вучић.

Не занима га, каже, шта говори човек који је све време добацивао и кибицовао док су други људи, лекари, радили.

“Увек је све знао, а када му је речено – дођи, уради нешто, онда каже – ‘не бих ја…’. Много је тих што би шутирали лопту боље од Савићевића и Џајића, од сваког тренера, а када бисте им дали да ураде нешто, видите да нису у стању ништа да ураде… Не занимају ме такви људи уопште”, рекао је Вичић.

Борим се за борце, стало ми је до бораца, до људи који раде за земљу, а не за оне који раде против некога, закључио је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here