Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на мосту преко реке Саве, другој деоници ауто-пута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница. Он је, након разговора са извођачима, изјавио да ће ауто-пут Рума – Шабац бити завршен за две и по године и да ће се од Београда до Шапца стизати за мање од 40 минута.

“Србија ће бити умрежна ауто-путевима и брзим саобраћајницама и биће потпуно другачија земља. До краја 2025. године Србија ће бити непрепознатљива у односу на оно од пре неку годину”, рекао је председник Вучић и додао да смо направили нови “крвоток” за нашу земљу која ће брже и боље да функционише.

Председник Вучић је добио обећање од извођача, азербејџанске компаније Азвирт, да ће ауто-пут од Руме до Шапца бити завршен до краја септембра или почетка октобра 2023. године, а брза саобраћајница од Шапца до Лознице до краја октобра 2024. године.

“Извођач је скратио рокове за годину и три месеца, што је велика ствар”, додао је он и истакао да Азвирт добро ради и да је задовољан како се одвијају радови на изградњи новог моста, те да је јако важно да се што пре заврши тај путни правац.

“То ће бити други друмски мост за Шапчане и од огромног је значаја за целу Мачву, Kолубару, Срем, Београд и јужну Бачку. Ауто-путеве градимо како би грађани имали од тога корист. То је оно што остаје иза нас и нико то не може да сруши. Ово је велика ствар и говори о снази Србије данас”, нагласио је председник Вучић и изразио наду да ће грађани Србије знати да поштују рад и труд на изградњи инфраструктурних пројеката у земљи.

Читава саобраћајница од Руме до Лознице биће дуга 77 километара, и имаће велики значај за развој привреде овог дела Србије. На ову саобраћајницу надовезиваће се ауто-пут од Новог Сада преко Фрушке горе до Руме дуг 45,4 километра, тако да ће највећи град у Војводини имати најбржу друмску везу са западном Србијом и Републиком Српском, односно Босном и Херцеговином.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here