Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на обилазници око Београда, Сектор 6, од тунела Стрежевица до Бубањ Потока, дужине 9,6 километара и затражио од извођача да убрзају радове.

Председник Вучић је нагласио да ће завршетком обилазнице бити измештен теретни саобраћај из Београда и да је управо Сектор 6 најсложенији део обилазнице, од Стражевице до Бубањ Потока, са пуним профилом ауто-пута и укупно шест трака, ширине 30 метара, тунелом Бели Поток дужине 360 метара, петљом Авала и петљом Бубањ Поток, где ће се обилазница спајати са ауто-путем Београд-Ниш и 13 мостова. Он је додао да би требало изградити и додатни део обилазнице од Бубањ Потока према Панчеву, са великим мостом преко Дунава код Винче.

  „Ова обилазница је жила куцавица за целу Србију. Она решава многе проблеме Београђана, али и грађана целе Србије, јер је комуникација са свим осталим правцима широм Србије много боља. Ову обилазницу завршићемо до краја марта. Да ли ће моћи да буде раније, видећемо. Замолио сам наше партнере из Kине и Азербејџана да то буде тако. Имали смо објективне проблеме, а једно од њих је било и ово дивље ромско насеље и то смо достојанствено решили. Остале су једна или две куће где треба да се заврши експропријација. Србија мора да ради, не да чека, већ да гради посвећено, да гледа у себе и да размишља о својим људима и свом напретку. То је најважнија порука. Нема напретка без економије“, поручио је председник Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here