Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајне посете амбасадоре Белгије Кун Адама и Кувајта Јусуфа Ахмеда Абдулсамада.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Краљевине Белгије Кун Адама и том приликом му захвалио на доброј сарадњи, као и на доприносу који је дао унапређењу односа двеју земаља.

Председник Вучић је изразио задовољство развојем економских веза Србије и Белгије, на шта је амбасадор Адам пренео задовољство белгијских компанија условима за инвестирање и рад у нашој земљи, због којих планирају проширење пословања.

Председник Вучић и амбасадор Адам су се сагласили да има простора за даље унапређење билатералних односа и изразили очекивање да ће бити више међусобних званичних посета које би томе допринеле, као и да ће бити потписано више билатералних докумената које подстичу сарадњу.

Taкође, председник Вучић је захвалио Белгији на подршци у процесу приступања Србије Европској унији.

Амбасадор Адам је истакао да Белгија подржава евроинтеграције Србије и политику мира и стабилности у региону.

Двојица саговорника су разговарали и о глобалној ситуацији и потреби сарадње у суочавању са актуелним изазовима у пољу енергетике.

Амбасадор Адам је захвалио председнику Вучићу на подршци у раду током дипломатског мандата у нашој земљи.

Вучић je потом примио у опроштајну посету амбасадора Кувајта Јусуфа Ахмеда Абдулсамада и том приликом му захвалио на доприносу и личном ангажману, који је током своје службе, дао јачању традиционално добрих и пријатељских односа две земље.

Председник Вучић и амбасадор Абдулсамад су изразили интересовање за свеукупно унапређење економске и сарадње на свим пољима, с акцентом на привреди, пољопривреди, енергетици, као и у области туризма.

Амбасадор Абдулсамад констатовао је да његова земља са Србијом има дугу традицију пријатељских односа, како на политичком плану, тако и у свим другим областима, о чему сведочи и јубилеј од 60 година дипломатских односа, који заједнички обележавамо следеће године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here