Mesto za reklamu
  1. 12 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас, у Палати Србија, отварању мултимедијалне изложбе “Србија 2019 – година инфраструктуре: Ништа више није далеко” на којој су приказани остварени резултати и нови пројекти у области инфраструктуре, грађевинарства и саобраћаја.

Председник Вучић је, обилазећи изложбу заједно са министарком грађевине Зораном Михајловић,  рекао да је за њега  најкориснији мост преко Саве и Колубаре код Обреновца. Он се упознао и са комплетним пројектом  Београд на води и погледао мулитмедијалну презентацију са виртуелном туром кроз насеље и објекте.

У делу где је представљен пројекат изградње станова за припаднике војске, полиције и служби безбедности са делом огледног стана,  председника Вучића су информисали  да ће до априла бити расписани тендери за изградњу укупно 5.700 станова за припаднике служби безбедности, а до краја 2020.године за 8.000 станова.

Председник Вучић је обишао и макету тунела Манајле и најсавременијег воза Штадлер, као и вагон ресторан са седиштима, где се може видети како изгледа када на нашим пругама воз иде 100 километара на сат.

„Изградили смо за пет година више него што је за последњих 50 година изграђено. То је на понос свима нама, свакоме од нас ко је део труда и рада у то унео. Не граде се путеви и пруге сами од себе, неко то мора да уради и неко мора да прикупи новац. Честитам свик људима који су учествовали у овоме. Све ово значи много више инвеститора, много више посла, значи да ће наша деца моћи да планирају своју будућност. Ово смо деценијама сањали“, рекао је председник Вучић на отварању изложбе.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here