Mesto za reklamu

01.08. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствoвао је данас пoчeтку изгрaдњe нoвe кoвид бoлницe у Вojнoм кoмплeксу “Зeмун eкoнoмиja” нa Бaтajничкoм друму и истакао да је нова болница резултат великог рада и труда државе јер се улаже огроман новац и најавио да ће болница бити завршена за неколико месеци.

„Овај величанствени објекат који градимо на 18.000 м2, са поносом могу да кажем да је резултат великог рада и труда државе. Ово су за Србију велике и важне ствари које показују да се ништа не препушта случају. Посебно сам поносан што све раде српске фирме уз помоћ Војске Србије и њеног инжењерског тима. Овде градимо модерну болницу која ће  бити наша најзначајнија и највећа ковид болница. Велика су улагања, али морамо то да урадимо, да значајно повећамо наше капацитете, да људи знају да држава брине, да знају да држава улаже”, рекао је председник Вучић и додао да ће болница имати 200 јединица интензивне неге и 804 полуинтензивне неге и  да ће бити опремљена најмодернијом опремом. Он је навео да је само у изградњу уложено око 28 милиона евра.

„Ово радимо да бисмо ослабили притисак на наше јунаке – лекаре и медицинске сестре, да имају боље услове, да терет буде равномерно распоређен. Ово су велике ствари које показују колико се мења животни стандард и колико бринемо о здрављу људи. Ова болница ће спасити много живота“, истакао је председник Вучић и додао да је локација на Батајничком друму лако доступна из свих праваца, али да ће морати да се дораде неки приступни путеви.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here