Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас примопредаји санитетских возила набављених кроз програм донације ЕУ уз посредовање УНОПС за 20 здравствених установа из целе Србије и поручио да је то веома важна опрема, посебно у време пандемије, и да је донација вредна више од 800.000 евра.

“Желим да захвалим Европској унији. Добили смо 20 одлично опремљених санитетских возила, за 20 места у Србији – од Бујановца, Медвеђе, Новог Пазара, Лознице, Бора, Жагубице. Искрено смо захвални на овој помоћи. Србија се налази на европском путу и за нас је важно да једну од вредности коју пропагира ЕУ, а то је солидарност, никада не заборавимо. Реч је о најмодерније опремљеним возилима, а то је оно што је од значаја за живот наших људи“, рекао је председник Вучић и подсетио на медицинску опрему која је у претходном периоду стигла у Србију.

Вучић је истакао да су за Србију најважнији јачање здравствених капацитета и вакцинација јер је то једино чиме можемо да победимо болест, која снажније него икада угрожава животе људи.

„Молим све да се вакцинишу и покажу одговорност. Желим свима добро здравље и бољу годину, а уверен сам да ћемо заједничким напорима успети да победимо корона вирус”, поручио је председник Вучић.

Шеф Делегације Европске уније амбасадор Сем Фабрици истакао је да је реч о широј солидарној помоћи коју ЕУ пружа Србији од почетка пандемије корона вируса и да ће возила бити дистрибуирана на целој територији Србије, тамо где су најнеопходнија.

„Хвала Србији што је и дипломатију укључила у процес вакцинације. Данас примам своју другу дозу и молим све да се прикључе. Ова година треба да буде обележена сарадњом, солидарношћу и чињеницом да ћемо заједно изаћи из свега овога“, поручио је амбасадор Фабрици и похвалио начин на који Србија спроводи вакцинацију. Он је рекао да је Kовакс систем сада узео маха и да се вакцине из тог програма могу очекивати и у Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here