Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији спајања железничког колосека на деоници Стара Пазова – Нови Сад на вијадукту у плoвном делу Дунава и поручио да ће грађани за шест месеци моћи да се возе комплетно новом брзом пругом од Београда до Новог Сада.

Председник Вучић је истакао да се приводи крају велики посао на најлепшем делу пруге од Београда до границе са Мађарском, а да ће за шест месеци грађани моћи да се возе комплетно новом брзом пругом од Београда до Новог Сада. Он је, након спајања колосека на тој деоници, рекао  да не само да је лепа природа и величанствен поглед на Дунав, већ су величанствени и сви изграђени објекти – галерија, вијадукт и тунел.

“То је нешто што немамо и нисмо ни сањали да ћемо да имамо у Србији. Обично се трудимо да пронађемо и кажемо нешто лоше јер је лакше критиковати него говорити лепе ствари. Поносан сам што сам овде и што могу да кажем само велико хвала РЖД-у, нашим руским пријатељима, руским и српским градитељима. Све што су урадили је фантастично, све станице су нове, чисте, нема урушених као некада. Огромна промена. Пруга ће бити комплетно завршена до краја године, а онда ће почети тестирање возова на највеће брзине, најпре у Батајници. Тестираћемо секцију по секцију. Тестирање ове деонице биће у јануару, а затим почиње комерцијална употреба пруге”, навео је председник Вучић и најавио да први воз треба да стигне до краја октобра и да ће бити међу најмодернијим у Европи.

Председник Вучић је рекао да је Србија од краља Милана, од 1878. године када се непосредно кренуло у изградњу пруге, много изгубила и да је дошло време да се направе ствари које ће нас спојити са Европом и модерним светом. Он је најавио и да предстоји велики посао постизања договора за градњу пруге Ваљево-Прибој-Врбница, што је важно за запад Србије.

“Ово је другачија Србија, нешто што остаје иза нас. Захвалан сам свима који су такву политику подржавали. РЖД-у хвала на изузетним резултатима у Србији, на труду и раду. Ово ће допринети и зеленој агенди у земљи. Kада верујемо у себе, све можемо и ни у чему не морамо да будемо слабији од других”, закључио је председник Вучић.

„Српска стварност“ / Фото: Димитрије Голл /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here