Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас, у Крушевцу, церемонији свечаног откривања споменика потпуковнику Вељку Раденовићу и истакао да је Србија почела да памти, да се сећа и да више никада неће заборављати своје јунаке. 

„Хвала вам што сте у оволиком броју данас, у Лазаревом граду, у Крушевцу, на Багдали, дошли да откријемо споменик једном од великих јунака, једном од људи који су чували нашу земљу, чували наша огњишта, штитили нашу децу и онда када је било најтеже и што показујемо да умемо да не заборавимо најбоље међу нама.

Ми, данас, као земља, налазимо се у једној од најтежих историјских ситуација. Не знамо шта доноси ноћ, а још мање шта доноси сутрашњи дан. Данас и те како добро знамо да наша политика мора да буде политика мира, стабилности, али и чувања онога што је наше. Никада ништа нисмо тражили, осим да будемо своји на своме.

Ова наша деца имају на кога да се угледају, имају кога да виде, имају од кога да црпе и енергију, и храброст, и знање, и снагу, и српство, а то је наш великан, ђенерал, потпуковник српске полиције Вељко Раденовић”, поручио је председник Вучић и нагласио да је на грађанима Србије да верују у себе, да буду мудри, паметни и да Србија не треба да се стиди да каже да ће бити још јача.

Председник Вучић данас је положио венац на споменик погинулим борцима 125. моторизоване бригаде.

„Српска стварност“ / Фото: Димитрије Голл /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here