Mesto za reklamu
  1. 11 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас, на отварању Београдског парка и дела Булевара Вудроа Вилсона и улице Николаја Kравцова, да је Београд добио најлепши парк у овом делу Европе и истакао да ће за врло кратко време бити изграђено више од милион метара квадратних стамбеног и пословног простора у Београду на води.

Фото Танјуг/ Зоран Жестић

“Свако ко дође може да види, несумњиво, најлепши парк у овом делу Европе, који је огроман од 2,7 хектара површине, као и нове булеваре и нове зграде”, навео је председник Вучић и истакао да добро напредују радови на Београду на води, који постаје наш најлепши и најмодернији део града.

Председник Вучић је истакао да је овај пројекат доказ да за кратко време и уз огроман труд људи може да се оствари сан и направи чудо.

“Све што постоји у светским метропола, сада полако, али сигурно стиже у нашу престоницу и нашу земљу. Посебно хвала људима који су од почетка веровали и подржавали овај пројекат. Ово је некада био најружнији део града, а данас је велелепни део наше земље. Захвалан сам свим вредним људима који су марљиво радили и показали да можемо да учинимо важне ствари за нашу земљу. Биће овде још много радова, поносан сам и срећан што овако лепо изгледа”, додао је председник.

Фото Председништво

Председник Вучић најавио је да ће комплетан Булевар Вудро Вилсон бити отворен до априла или маја, када ће бити завршен и највећи део радова на шопинг молу у оквиру Београда на води, као и да ће до тада бити подигнуто 15 или 16 спратова торња који ће бити лендмарк не само Београда већ и Србије. Он је додао да ће то бити највиша зграда у овом делу Европе, као и једна од најлепше пројектованих и најбољих.

Председник Вучић је рекао да ће Београд на води привући туристе и да то већ потврђује све већи долазак туриста у нашу земљу, као и да је Београд на води повукао и развој наше грађевинске индустрије.

Председник Вучић је истакао да је посебно срећан што се заједно отварају улице једног Американца и Руса који су задужили нашу земљу.

Фото Председништво

Београдски парк ће се простирати на површини од 2,7 хектара, а данас је отворен његов први део од 1,8 хектара.

У оквиру парка налазе се, између осталог, мултифункционални спортски терен, дечје игралиште, столови за пикник и стони тенис, као и стаза за шетњу и џогинг.

Поред парка, отворен је и први део Булевара Вудроа Вилсона у дужини од једног километра, као и улица Николаја Kравцова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here