Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Амбасадор Ло Кашо је рекао да се Италија снажно залаже за проширење Европске уније и подржава европски пут Србије, као и то да је предстојећа посета италијанског министра за европске послове управо израз те подршке. Председник Александар Вучић се посебно захвалио подршци Италије евроинтеграцијама Србије. 

Амбасадор Ло Кашо је нагласио да је Италија једна од шеснаест чланица ЕУ потписница писма Европској комисији, у коме се истиче да су европске интеграције најбољи начин да се остваре трајна стабилност и безбедност Западног Балкана.

Председник Вучић је захвалио на континуираној подршци Италије евроинтеграцијама Србије. Он је у исто време изразио потребу за постојањем јасног плана за проширење ЕУ и временског оквира за чланство, јер је процес европских интеграција значајан за мир и стабилност у региону. Председник Вучић је нагласио да ће Србија, са истим циљем – регионалне стабилности, наставити да промовише политику мира и сарадње. С тим у вези, упознао је амбасадора Ло Каша са иницијативом за примену четири слободе – кретања људи, робе, услуга и капитала – на Западном Балкану. Амбасадор Ло Кашо је рекао да је та иницијатива значајна за регион.

Двојица саговорника су се сагласили да су задовољни нивоом билатералних односа Србије и Италије, уз закључак да постоји простор за јачање економске сарадње. Амбасадор Ло Кашо је рекао да је приметно све веће интересовање малих и средњих предузећа из Италије за пословање у Србији, што је одраз све боље економске ситуације у нашој земљи.

Председник Вучић је рекао да је уверен да ће Влада Србије ускоро да донесе одлуку о помоћи италијанској регији Венето за отклањање последица недавних катастрофалних поплава у Венецији.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here