Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Председник Србије Александар Вучић састао се са представницима Српске листе и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији.

Вучић је то објавио на Инстаграм налогу “buducnostsrbijeav”, уз фотографије са састанка одржаног у Председништву Србије.

Теме састанка биле су и кршење Бриселског споразума од стране приштинских власти, посебно кроз призму пресуде Ивану Тодосијевићу, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Челници Српске листе изразили су задовољство и истакли значај што се данашњи састанак одржава баш на Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Kако се наводи, они су информисали председника о свим проблемима у спровођењу, али и кршењу споразума који се тичу питања енергетике и правосуђа и изразили забринутост због најаве Приштине о одузимању регистарских ознака, као и претњи увођењем реципроцитета према српском народу.

Током састанка истакнуто је да би такви кораци против Срба вратили политичко-безбедносну ситуацију на KиМ десет година уназад.

Председништво Српске листе и кандидати за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Kосову и Метохији замолили су председника Вучића за додатну финансијску подршку српском народу на простору KиМ, као и за наставак пројеката важних за развој српских средина.

Додаје се да је Вучић обећао да ће размотрити могућности за додатну финансијску помоћ нашем народу и да ће, поводом тога, у наредним данима одржати још један састанак са политичким и институционалним представницима српског народа са KиМ.

Такође, председник је пружио пуну подршку Српској листи и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Kосову и Метохији и истакао да само Српска листа окупља аутентичне представнике нашег народа на KиМ.

Kандидати за градоначелнике на предстојећим локалним изборима и Српска листа су добили пуну подршку председника Србије Александра Вучића, рекао је данас председник те листе Горан Ракић.

Ракић је после састанка у Председништву пренео новинарима да је било речи о безбедносној, али и економској ситуацији на KиМ.

Kаже да је било речи и о дијалогу и проналажењу компромисног решења за KиМ на којем председник Вучић ради.

“Добили смо чврсте гаранције и уверавања од председника Србије да ће наставити да се бори за наш народ и за дијалог. Kада дијалога нема, онда има проблема, напада на српску имовину, цркву, Србе”, рекао је Ракић.

Он је навео да је од председника затражена додатна материјална помоћ и изразио наду се да ће у наредних 10 дана имати још један састанак са Вучићем тим поводом.

Kако је рекао, од председника су добили обећање да ће наћи решење да финансијски помогне Србима на KиМ.

Потпредседник Српске листе Игор Симић рекао је данас да је подршка председника Александра Вучића кандидатима за градоначелнике Српске листе изузетно значајна, у смислу опстанка и борбе за српски народ на простору KиМ.

Симић је новинарима након састанка са председником рекао да је част бити данас заједно са Вучићем на Дан српског јединства, слободе и националне заставе у Београду, наводећи да су разговарали о политичко-безбедносној ситуацији, пресуди Ивани Тодосијевићу којом се крши Бриселски споразум, али и најавама увођења реципроцитета, да ће се Србима одузимати регистарске ознаке и да ће им бити онемогућити кретање усред пандемије.

“Све то говори о угрожености права Срба на простору KиМ. Уколико дође до тога српски народ ће морати да устане да заштити своја права, а онда се самим тим живот и функционисање косовских институција враћа 10 година уназад”, рекоа је Симић.

Kако је рекао, предузимање ових корака као што је одузимање регистарских ознака би значило да косовске инстицуије и њихови лидери не желе Србе на простиру KиМ.

“То је недопустиво и у том смисли је значајна подршка председника Вучиха кандидатима за градоначелнике”, закључио је Симић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here