Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

 Председник Вучић најавио је данас да ће турски председник Реџеп Тајип Ердоган до краја године посетити нашу земљу, те истакао да пријатељство са Турском представља додатну гаранцију за стабилност и очување мира на Западном Балкану. 

“Разговорали смо о важним инфраструктурним пројектима, регионалним питањима, политичким односима Србије и Турске, као и о односима у целом региону. Имамо много заједничких економских тема и веома сам задовољан. Сваки разговор са председником Ердоганом је веома значајан. Турска је пријатељ Србије и уверен сам да наши односи могу да буду још бољи, да градимо додатно поверење и то је за нас једна од великих и важних ствари”, пренео је председник Вучић након састанка. Он је навео  и да је покренуто питање бржег протока роба и услуга, те да постоји могућност да се у наредном периоду размотри на који начин да, уз најмање докумената и уз најмању бирократску процедуру, прелазимо границе, чиме пријатељство две земље подижемо на виши ниво.

Председник Вучић је рекао да трговинска размена између земаља непрестано расте, да је прошле године била око  1,3 милијарде евра и изразио уверење да ће веома брзо стићи до две милијарде евра.

„Турска је пријатељ Србије и уверен сам да би односи две земље могли да буду још бољи. Верујем да је пријатељство са Турском додатна гаранција стабилности и очувања мира у целом региону Западног Балкана. Даља изградња добрих односа са Турском гарантује нам сигурност, пошто је Турска велика регионална сила. То нам даље помаже и у стварању рационалнијег и бољег односа и са муслиманима различитих група у региону, и са Бошњацима, делимично и са Албанцима и свима осталима. То су важне ствари, а о инвеститорима и да не говорим”, нагласио је председник Вучић.

„Српска стварност“  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here