Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Арапске Републике Египат Абдел Фатах ал Сиси, присуствовали су данас приказу наоружања и војне опреме Војске Србије из домаће одбрамбене индустрије на полигону код Дома Гарде.

На приказу су се могли видети модернизовани тенк М-84АС2, модернизована борбена возила пешадије АБ1 и АБ2, борбена оклопна возила “Милош“ 4X4, Лазар-3 са ДУБС 12,7 и Лазар-3М/30, МРАП 6X6, “Лазански” са куполом 57 мм, беспосадна платформа „Милош“, модуларни ОГАЊ, самоходни вишецевни лансер ракета “Тамнава”, БОВ КИВ артиљеријски, ракетни систем “АЛАС”, самоходне топ хаубице 155 мм НОРА Б52 М15 и М21, ПАСАРС, као и модернизовани радар “Жирафа”, беспилотна летелица “Пегаз” и борбени дрон.

Представљени су и  борбено оклопно возило “Милош” 4X4 са РС НОВА, модернизовани БОВ ПОЛО са ракетама 2Т5, 2Т и 2Ф, као и друга средства наоружања и војне опреме из развојног програма Војнотехничког института, предузећа “Југоимпорт” СДПР и фабрика групације Одбрамбене индустрије Србије.

Председник Вучић је поручио да ће држава наставити да продаје наоружање тамо где је то могуће, у складу са међународним прописима, јер то данас раде све државе света и додао да су сви заинтересовани за оружје из Србије.

На крају званичне посете председника Египта, председник Вучић поклонио је председнику ал Сисију ловачки карабин у калибру 308 WIN гравирани који производи фабрика наменске индустрије “Застава оружје”.

„Српска стварност“ / Фото: Председништво Србије – Димитрије Голл /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here