Mesto za reklamu

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је  амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, који му је пренео предлог председника Владимира Путина да посети нашу земљу у јануару.

12.10. 2018.

Председник Вучић је рекао да је за Србију изузетна част да поново угости председника Путина и да ће Београд показати сву ширину српског гостопримства. Са амбасадором Чепурином је договорено да одмах почну припреме за долазак руског председника у Београд, како би посета потврдила традиционално пријатељство двеју земаља и братство двају народа. Тим поводом је најављено да ће ускоро бити одржана седница Мешовитог међувладиног комитета за сарадњу, како би се припремили конкретни заједнички пројекти у области економске сарадње, а у интересу повећања трговинске размене између Србије и Русије и њиховог економског напретка.

Председник Вучић је рекао да је веома почаствован што је поново имао прилику да у Москви разговара са председником Путином. Српски председник и руски амбасадор су размотрили резултате те посете и оценили да је била од великог значаја за даљи развој свестране сарадње двеју земаља.

Двојица саговорника су разговарали и о регионалној ситуацији, уз очекивање да ће сви на Западном Балкану остати посвећени миру и стабилности. Председник Вучић је рекао да ће Србија увек тежити добрим односима и сарадњи у региону.

Српска стварност“ / председник.рс

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here