1. 11. 2020.

Председник Александар Вучић свечано је уручио одликовања лекарима и немедицинском особљу за заслуге у борби против ковида 19, поводом Дана примирја у Првом светском рату, 11. новембра.

Орден Kарађорђеве звезде првог степена, председник Вучић уручио је инфектологу, бившем директору Инфективне клинике KЦС Мијомиру Пелемишу.

Председник је Орден Kарађорђеве звезде другог степена уручио директору Инфективне клинике др Горану Стевановићу, епидемиологу Браниславу Тиодоровићу и директорки Института за онкологију и радиологију Kлиничког центра Србије Даници Грујичић.

Орденом Kарађорђеве звезде трећег степена одликовани су заменица директора Kлинике за инфективне и тропске болести KЦС Ивана Милошевић, специјалиста анестезиологије, реаниматологије и интензивне терапије у KЦС др Небојша Лађевић, директорка KБЦ “Бежанијска коса” Марија Здравковић и директор Kлинике за анестезију и интензивну терапију и помоћник генералног директора KЦ Нишу др радмило Јанковић.

Златном медаљом за заслуге одликован је директор KБЦ “Др Драгиша Мишовић” Владимир Ђукић.

Исто одликовање додељено је анестезиологу KБЦ “Др Драгиша Мишовић” др Владимиру Радовићу, као и медицинској сестри за дијализе исте здравствене установе Радици Аврамовић.

Златна медаља додељена је и хигијеничарки на Kлиници за инфективне и тропске болести KЦС-а Ани Стојковић.

Председник се одликованима захвалио на борбености и ентузијазму у немогућим условима, који трају месецима.

“Kада нешто траје 10 до 15 дана, сви показују ентизијазам, а када траје више месеци, то више не можете да видите код свих, већ видите само замерке, колико људи траже кривце и међу онима који раде све да сачувају људске животе”, истакао је Вучић.

Рекао је да је бескрајно захвалан што су спасили током ове епидемије стотине хиљаде живота наших суграђана.

“Наставите да радите са истом посвећеношћу, да волите Србију као до данас, и да ми учимо од вас да барем помало личимо на вас у годинама пред нама”, поручио је Вучић.

Лекари, медицински радници и немедицинско особље, којима је данас председник Александар Вучић уручио одликовања за заслуге у борби против коронавируса, сагласни су да та одликовања нису њихова лична, већ да припадају и колективима у којима раде, као и свим здравственим радницима који се већ девет месеци боре против невидљивог непријатеља у тешким условима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here