Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је данас у посети Моравичком округу где је обишао Ивањицу и Голију, разговарао са мештанима и састао се са председницима општина Ивањица, Сјеница, Рашка, Ариље, Косјерић и Пожега. Током посете, председник Вучић je рекао да ће становници овог краја видети и осетити значајне помаке, те да ће држава уложити у обнову локалних и регионалних путева у Моравичком округу.

Посетом породичне фирме за производњу садница, откуп и прераду јагодичастог воћа  Флорива у селу Радаљеву, председник Александар Вучић започето је своју данашњу посету ивањичком крају.

  Том приликом му је председник Асоцијације произвођача малина и купина у Србији Добривоје Радовић уручио захвалницу у име малинара због тога што је „држава испунила све што је малинарима и обећала“ додајући да је Ивањица добила 250 трактора са механизацијом, минерално ђубриво и друго.

Пре састанка са председницима општина Моравичког округа, председник Вучић се обратио грађанима, који су се у великом броју окупили да га поздраве.

„Добили смо захтев од општине на око 15 милиона евра да уложимо у путеве. Рекли су ми да су путеви највећи проблем. Уложићемо, најпре у главну улицу и то после 30 година обећања, што ћете пре краја месеца видети да почињемо да радимо. У тај пројекат биће уложено 1,5 милиона евра, а пре краја године биће уложено пет милиона у путну инфраструктуру у општини Ивањица“, нагласио је председник Вучић додајући да ће радови кренути одмах.

Председник Вучић навео је да се са кинеским партнерима ради на пројектовању аутопута Пожега – Ивањица, као и Ивањица – Дуга Пољана – Бољаре, што ће значити за туристичке потенцијале Ивањице, али и Голије.

Обраћајући се окупљеним мештанима, председник Републике Србије указао је и на велике проблеме који нас очекују предстојеће зиме истичући да искључиво треба да се уздамо у себе, чувамо мир, јединство своје земље и бринемо о њој.

“Вршиће притиске на нас и око Косова и Метохије, и око санкција и свега другог. Ми ћемо да сачувамо мир, али ћемо да чувамо и своју слободу да самостално и независно доносимо одлуке, да можемо да кажемо да имамо државу која одлуке доноси само у интересу својих грађана“, поручио је председник Вучић.

Након састанка са председницима општина Сјеница, Рашка, Ариље, Косјерић, Пожега и Ивањица, председник Србије је изјавио да ће Ивањица за обнову путева одмах добити пет милиона евра, а Ариље четири, као и да је планирана градња скијашког центра на Голији и канализације на Копаонику.

Председник Александар Вучић је данас такође посетио и домаћинство Вукашина и Стевке Богдановића у селу Куманица код Ивањице, а тамо су га поред многобројних чланова те породице дочекали и многи други мештани.

   „Благословени су Вукашин и Стевка са овако великом породицом и плодном земљом на којој сви вредно раде. Радићемо још напорније како би све породице у општини Међуречје боље живеле и радиле“, рекао је председник Вучић.

У разговору са председником Вучићем мештани су још једном затражили изградњу путева, која би им олакшала свакодневне активности и додатно помогла у пословању.

Председник Вучић је на крају посете Моравичком округу обишао и Голију и присуствовао презентацији пројекта развоја туризма и изградње скијалишта на тој планини.

Уз напомену да је претходно потребно развити путну, електро и другу инфраструктуру, председник Вучић је истакао да Голија има велики туристички потенцијал, као Копаоник и Златибор, па и већи.

Током презентације, представљени су планови и могућности, речено је и да би пројекат скијалишта коштао око 35 милиона евра, а председник Вучић је скренуо пажњу на то да би градња могла да почне 2024. године.

„Голија ће бити чудесно место и једно од најлепших за скијање. Овакву лепоту нисам видео нигде, ни у Србији, а ни у свету“, закључио је председник Вучић.

„Српска стварност“ / Фото: Димитрије Голл /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here