Mesto za reklamu
  1. 0 11. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће здравствени радници у Србији добити до краја године једнократну награду од 10.000 динара.

Брнабић је, гостујући на Телевизији Прва, рекла да је, и поред огромних ванредних трошкова које је држава имала, током ове године повећана плата свим здравственим радницима за 10 одсто, а до краја године ће им бити исплаћена и награда од 10.000 динара.

Готово нигде у Европи се неће десити да се плате и пензије повећавају, као што ће то бити у Србији, истакла је премијерка, наводећи да тренутно делује да ће ове године наш привредни раст износити између минус 0,7 и минус 0,1 одсто, што ће бити далеко најбољи резултат у Европи.

Приходи нам не падају тако драстично, уз домаћинско располагање средствима. Јавни дуг ће и даље бити испод 60 одсто БДП-а и, према нашим и пројекцијама ММФ-а и Светске банке, можемо да кажемо да ћемо имати привредни раст у 2021. од 5,5 или 6 одсто.

Од 1. јануара, чак и са конзервативним планирањем, имамо простор да повећамо плате и пензије, нагласила је премијерка.

Брнабић је рекла да је Србија спремна за наставак дијалога са Приштином на највишем нивоу, наводећи да од Брисела зависи када ће се то догодити, уз подсећање на то да су разговори на техничком нивоу настављени.

Ми смо спремни и зато смо имали тематску седницу Владе Србије, на којој су били председник Републике Александар Вучић и председник Скупштине Србије Ивица Дачић. То је изузетно добар формат с обзиром на то какве ћемо изазове имати у 2021. години и када је реч о борби против криминала, борби против коронавируса и у вези са Косовом, рекла је она.

Премијерка је поручила да ће се такве тематске седнице Владе Србије одржавати једном у три месеца.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here