Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Делегација Савеза за Србију присуствовала је помену Оливеру Ивановићу, убијеном лидеру Грађанске иницијативе СДП, у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

У делегацији су били лидери Демократске странке Зоран Лутовац, покрета Двери Бошко Обрадовић, Зједно за Србију Небојша Зеленовић, заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић и потпредседник Народне странке Здравко Понош.

СЗС је у саопштењу навео да је Оливер Ивановић мучки убијен 16. јануара 2018. године, са више хитаца у леђа док је улазио у страначке просторије у северном делу Косовске Митровице.

Његовом убиству претходила је бесомучна кампања којом је, како се оцењује, у режимским медијима сатанизован и означен као издајник.

“Тиме је Оливеру и званично стављена мета на леђа. Ни дан данас нису откривени извршиоци и налогодавци његовог убиства”, истичу у СЗС-у.

Савез за Србију позвао је грађане у комеморативну шетњу за Оливера у суботу, 18. јануара, са почетком у 18 часова код Платоа испред Филозофског факултета у Београду.

“Шетаћемо у тишини, зато пиштаљке оставимо код куће, а понесимо свеће”, закључује се у саопштењу.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here