Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић изјавио је данас за ТВ Прва да ниједан тираж не може да оправда штету која се наноси малолетном лицу, наводећи да су поднете прекршајне пријаве против три таблоида због кршења Закона о информисању и медијима.

Министарство није први пут реаговало у четвртак на насловне стране таблоида о отмици малолетне девојчице Монике Каримановић, већ је то први пут учињено када је девојчица пронађена и да су медији замољени да воде рачуна о начину извештавања, рекао је Гајовић.

Он је додао да је против три таблоида који су објавили делове исказа осумњиченог за отмицу Нинослава Јовановића поднета прекршајна пријава због кршења чланова 74,77, 79 и 80 Закона о информисању и медијима.

Ми смо управо када је девојчица пронађена, тог истог дана реаговали и лично сам замолио најлепшим речима све медије, рекао је Гајовић, да приликом извештавања максимално поведу рачуна о вокабулару и начину извештавања јер ради се о малолетном лице у осетљивим година.

Гајовић је подсетио да се реаговало још једном потом када се видело у ком правцу се медији крећу, у правцу сензационализма, и подвукао да “ниједан тираж не може да оправда било шта ако се нанесе неправда малолетном лицу, као у овом случају”. Он је поздравио чињеницу да се редакција Српског телеграфа извинила због насловне стране у четвртак.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here