Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Борис Комненић је преминуо после тешке болести  у 64. години у Београду. Многи ће га памтити по улози у популарној ТВ серији „Бољи живот” у којој је глумио најстарије дете типичне југословенске породице из осамдесетих година прошлог века. Једну од најзапаженијих улога имао је у филму „Тајванска канаста“ редитеља Горана Марковића.  

Рођен је 1957. године у Пули, али се са породицом у раној младости преселио у Београд.

Дипломирао је на Факултету драмских уметности и 1984. године постао је члан Народног позоришта, где је последњих година био првак драме.

Поред позоришних, одиграо је и више од 70 улога на филму и ТВ серијама.

Симпатије најшире телевизијске публике стекао је још крајем осамдесетих година као Александар „Гуза” Попадић у серији „Бољи живот”.

Глумио је и у популарним ТВ серија „Вратиће се роде”, „Жигосани у рекету”, „Синђелићи”, филмовима „Бал на води”, „Шпадијер један живот”, „Горе-доле”, „Монтевидео, Бог те видео”.

Филм Тајванска канаста из 1985. године, Горана Марковића, по многима је обележио филмску каријеру Бориса Комненића – тумачи лик четрдесетогодишњег незапосленог архитекте, који поред супруге, има и младу девојку Вању.

Добитник је више признања за рад, међу којима су Награда града Београда за позоришно стваралаштво 2009. године, награда „Раша Плаовић”, годишње награде Народног позоришта и Београдског драмског позоришта и награда Филмских сусрета у Нишу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here