1. 07. 2021.

Милан Живадиновић, легендарни фудбалски тренер, познат по надимку Бард, преминуо је у суботу у 77. години од последица можданог удара који је недавно доживео. Председник Србије Александар Вучић изразио саучешће.

Популарни Жива, рођен је 15. децембра 1944. године и у српском фудбалу оставио је неизбрисив траг.

Био је један од ретких стручњака који се никада није либио да назове догађаје правим именом, да упути критику и да скрене пажњу када нешто не ваља. Због тога је и стекао епитет правог шмекера, који је умео често да насмеје све невероватно искреним, уједно и шаљивим изјавама, које су многима нису допадале, али су биле истините.

Милан Живановић је током богате тренеске каријере седео на клупи Црвене звезде, водио је и репрезентацију Југославије и оставио је неизбрисив траг у српском фудбалу.

У тренерској каријери предводио је Нови Сад, Спартак из Суботице, јуниоре Црвене звезде, Рад, Сутјеску из Никшића, турску Сакарију, подгоричку Будућност, нишки Раднички, Приштину, радио је у Кувајту, вратио се у ОФК Београд, па Будућност, а за две године као шеф стручног штаба Црвене звезде је освојио Куп СР Југославије (1993).

После Црвене звезде био је тренер репрезентације СР Југославије, а претходно и селекције фудбалера старости до 23 године. Био је и тренер Аполона са Кипра, Ал Насра, селектор репрезентације Ирака, Јемена и Гане, тренер Обилића, Сабабафена из Техарана (освојен Куп Ирана 2005), кинеског Чангша и селекције Мијанмара.

Председник Републике Србије  Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици и пријатељима, поводом смрти некадашњег фудбалског тренера и селектора Милана Живадиновића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here