Mesto za reklamu

23.12.2019.

У Нишу ће вечерас од 20 часова, по тексту Милоша Латиновића и у режији Јоване Томић, бити премијерно изведена представа “Крв црвеног петла” која је настала у копродукцији Народног позоришта Ниш и Народног позоришта у Приштини.

Милош Латиновић је за предложак драмске радње у представи “Крв црвеног петла” користио превасходно прозу Габријела Гарсије Маркеса, али и још неколико латиноамеричких писаца.

Нишко позориште је већински коопродуцент представе, што је обрнута ситуацију у односу на “Ивкову славу у Призрену”, па је премијера у Нишу.

Члан ансамбла НПП-а Небојша Ђорђевић који у представи игра лик Онесима Санчеза, каже за РТВ Ким да је у питању психолошки трилер.

“Има момената у представи који су инспирисани магијском формом, тако је то Јована замислила, што је врло занимљиво за позориште јер се магично везује за филмску продукцију и кинематографију. Нама је било инспиративно да се бавимо тиме и организацијом која се своди на кореографију и покрет који је специфичан. Имали смо обрнуту врсту процеса у односу на уобичајно, како смо навикли да се ради у позоришту”, рекао је Ђорђевић о припреми представе.

Након Нове године, “Крв црвеног петла” ће бити изведена и у Грачаници. Ђорђевић сматра да латино-амерички “предложак” представе не шкоди универзалности тема које третира.

“Ја бих волео да се тако нешто види на Косову што пре. Посебно, неважно је што је то представљено као јужно-америчка прича, што је конфликт врло универзалан, тиче се данашњице. Бави се питањима политике и неких вредности којих смо сведоци у данашње време”, закључио је Небојша Ђорђевић.

Осима њега, у представи играју и Марко Павловски и Катарина Митић Павловић. Прва реприза комада “Крв црвеног петла” биће изведена у граду на Нишави већ сутра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here