Mesto za reklamu

28.10.2019.

Мађарски и словеначки премијери, Виктор Орбан и Марјан Шарец, затражили су данас од Европске уније да убрза преговоре о чланству са Србијом.

У разговору у Будимпешти Орбан је нагласио да „део Балкана који је и даље ван ЕУ не може да буде умирен и стабилизован без развоја Србије“, преноси АП.

Словеначка агенција СТА наводи да су Орбан и Шарец дали подршку наставку преговора са Србијом, за коју су нагласили да је важан фактор на Западном Балкану, пренео је Танјуг.

Том приликом, Орбан је неколико пута поновио да је проширење ЕУ геополитичко питање и упозорио на негативне последице заустављања овог процеса.

Двојица премијера изразили су, преноси АП, и разочарање одлуком ЕУ да не одобри покретање приступних преговора са Северном Македонијом и Албанијом. Орбан и Шарец су казали и да је потребна помоћ како би се смањила миграција у Европи, тако што ће се повећати помоћ регионима из којих мигранти долазе.

Орбан је приметио да се тренутно 96.000 миграната креће између Турске и Мађарске и да користе тзв. Балканску руту на путу ка западноевропским земљама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here