Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је ситуација са ширењем вируса корона у Србији изузетно тешка и комплексна, те да није потпуно одустала од увођења полицијског часа, али да са таквом одлуком мора да се сложи цео Кризни штаб.

„Изабрали смо да се боримо на један другачији начин, а сигурно је најефикаснија и најефективнија борба када се уведе ванредно стање и забрана кретања и тако физички онемогуће контакти између људи што после 14 дана даје бољу ситуацију, мање заражених, а самим тим и у болницама мање људи“, рекла је Брнабић на РТВ Војводине.

Каже да као неко ко је на челу Кризног штаба није потпуно одустала од полицијског часа, али да са том одлуком мора да се сложе сви чланови Кризног штаба.

Брнабић наводи да је експлозија бројева свуда у свету, не само у Србији и да нико није очекивао да ће вирус толико бити присутан у циркулацији током летњих месеци.

Истиче да је борба са вирусом корона борба целог друштва, не само Владе Србије и кризног штаба те да није на месту то што се подрива поверење у струку.

Рекла је и да од марта ниједном није било ситуација да су попуњени сви респиратори и да има преко 500 респиратора у магацинима.

Упитана да ли је време да се обратимо за помоћ ЕУ или Кини ако је ситуација критична, она је рекла да Влада Србије увек разговара са партнерима, да ситуација јесте критична али не толико да не можемо да се носимо са њом.

Рекла је да се отварају привремене болнице и пацијенти распоређују тамо где има места и да је интенција да број оболелих почне да се смањује.

Каже да се до јуче, четири дана заредом, број оболелих у Београду смањивао, а да је опет јуче забележена тенденција пораста, као и Новом Саду, Ужицу, Шапцу.

Рекла је да је шест дана после протеста приметна тенденција пораста броја оболелих.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here