Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић започела је данас посету Сједињеним Америчким Државама сусретом са командантом Национале гарде Охаја, генерал-мајором Џоном Херисом.

Састанку је присуствовао и конгресмен Стивен Стајверс, који је и бригадни генерал у Националној гарди Охаја. Стајверс је од јануара ове године копредседавајући српском кокусу у Представничком дому америчког Конгреса.

Након састанка, одржана је презентација Програма државног партнерства Републике Србије и Охаја. Сарадња Војске Србије и Националне гарде Охаја траје већ 12 година, а иако је то до сада била искључиво војно-војна сарадња, прошле године почела је и сарадња у цивилној области.

У наставку посете, премијерка је одржала састанак са гувернером савезне државе Охајо Мајком Дивајном, којем је присуствовао и заменик гувернера Џон Хастед.

На састанку је било речи о проширењу партнерства Србије и Охаја у разним областима, као што су пољопривреда, образовање и пре свега економија.

Брнабић ће у Колумбусу разговарати са представницима пословне заједнице из Охаја, и обићи Државни универзитет Охаја, један од водећих државних универзитета у САД, где ће посетити и Хиландарску научну библиотеку.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here