Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Црногорски премијер Здравко Kривокапић рекао је да је у разоговорима са лидерима странака владајуће коалиције прихватио да се разговара о реконструкцији владе, али је додао, “у границама које су прихватљиве”.

Кривокапић је је изјавио да су лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Kнежевић, као и председник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић у разговорима у суботу истакли су да ће Влада трајати четири године и да су за то заинтересовани.

“Ја сам као премијер прихватио да причамо о реконструкцији Владе у границама које су прихватљиве, природне и које могу да утичу на то да Влада буде ефикаснија, да доноси брже одлуке, у сарадњи с парламентом”, рекао је Kривокапић, преносе Вијести.

Истакао је да је култура дијалога мера демократије и додао да ће чешће организовати састанке који могу бити корисни и дати јасне поруке и сугестије.

“Заједништво свих нас је оно што нам даје снагу и надам се да ће Црна Гора напокон схватити да је ово почетак новог пута Црне Горе који мора бити заснован на помирењу. Ако се не помиримо, загрлимо један другога и искажемо поштовање, Црна Гора ће остати на овом месту као што је и сада”, закључио је Kривокапић.

Црногорски премијер позвао је тужилаштво да поднесе кривичну пријаву против посланика који су скупштинском Одбору за безбедност јавности доставили тајне податке, истичући да су ти посланици “недостојни функције”.

Кривокапић је оценио да су поједини посланици у Одбору “неправедно и непрофесионално” оптужили директора Агенције за националну безбедност (АНБ) Дејана Вукшића за одавање тајних података тајној служби једне државе чланице НАТО-а, преносе Вијести.

“Одређени посланици су истрчали испред руде да би оптужили Вукшића да се на том документу налазе подаци који представљају податке добијене од НАТО чланица. То није тачно. Тај податак је интерни податак АНБ-а и достављен је посланицима”, казао је Kривокапић.

Црногорски премијер је навео да ће Вукшић, према његовим информацијама, покренути интерни поступак како би се утврдило како је документ дошао до Одбора.

Посланик СДП-а и члан скупштинског Одбора за безбедност Рашко Kоњевић оптужио је протекле недеље в.д. директора АНБ Дејана Вукшића да је одао обавештајне податке тајној служби једне државе чланице НАТО-а.

Вукшић је наводно одао тајне подаке о лажном америчком дипломати Стевану Симијановићу, који је био предмет контролнг саслушања потпредседника владе Дритана Абазовића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here