Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Питање Српске православне цркве, односно Митрополије црногорско приморске у Црној Гори је решено Законом о слободи вероисповести, изјавио је премијер Здравко Кривокапић, а први наредни задатак је био решавање питања Темељног уговора.

Кривокапић каже да је Темељни уговор био задатак који је добио бивши министар правде Владимир Лепосавић.

Лепосавић је смењен на предлог Кривокапића због изјаве о Сребреници.

Кривокапић у интервјуу за РТВ Никшић, поводом годину дана рада владе који ће бити емитован вечерас, каже да је питање Темељног уговора толико драматизовано у јавности без икакве потребе.

“То је толико драматизовано, без икакве потребе, и у Србији и у Црној Гори и то је постала тема која као представља неку табу тему…Сви елементи које смо ми урадили и доставили у последњој верзији Патријаршији односе се на то да је потпуно усаглашено са Уставом и законом…”, навео је између осталог премијеру најави интервјуа, пренео је подгорички Дан.

Додао је да тим Темељним уговором је вођено рачуна да се не угрожавају друге весрске заједнице у Црној Гори.

Историја ће показати да је ова влада најбоља

Премијер Здравко Кривокапић тврди да ће историја показати да Црна Гора није имала бољу и компетентију владу са више знања и умећа као што је његова.

Он је у интервјуу за ТВ Никшић, поводом годишњице рада актуелне владе, рекао да је теоретски и његова влада мањинска и пита зашто би та нова мањинска била боља од постојеће.

“Зато што јој стално лепе етикете и проглашавају је, из свог угла, на начин да ми нисмо показали умеће, знање и вештине. Ја вам тврдим, а то ће историја да покаже, да боље, компетентније и владе са више знања и умећа нијесмо до сада имали”, рекао је Кривокапић и додао:

“Ако неко може да издигне ниво компетенције, знања и умећа, онда нека покуша тако, али не да би политичким апетитима обезбедио фотеље које су већ унапред пројектоване. Да ли је та мањинска, са ДПС-ом, или мањинска са позицијом, најмање је важно”.

То је, према његовим речима, онда борба за фотеље.

“Ако Црну Гору у овом тренутку демократске транзиције више брину фотеље од конкретизације коју ће опсетити сваки грађанин, нека је срећно”, рекао је Кривокапић.

Додао је да прича о мањинској влади коју би подржао ДПС је повратак на старо.

“Оно што је карактеристика тога старог је исказано врло једноставно у сваком извештају Европске комисије – то је политичка корупција која није добила епилог. То значи да је неко требало да одговара за то што се десило. Те бројне политичке корупције трају од 1977. године и перманентно се дешавају до 30. августа”, рекао је Кривокапић.

Додао је и да “покушај опозиције доживљава на исти начин”.

“Опозиција жели да направи политички маркетинг, при чему ће да, као што стално ради са појединим делом позиције, да оцрни ову владу, овога премијера јер је то политички маркетинг, припреме за следеће изборе који се дешавају вероватно у Подгорици. Ја то тако доживљавам…”, рекао је Кривокапић, пренеле су подгоричке Вијести.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here