Mesto za reklamu
  1. 02.2020.

Пре пар година је “вечити бунтовник” Аљбин Курти у парламенту бацао сузавац, а сада борац против естаблишмента треба да води власт на Косову, истиче бечки дневник “Пресе” у тексту о избору нове владе.

Лист констатује да први пут од проглашења независности 2008. године ниједна од странака проистекла из ОВК није у влади.

Иако су се доскорашње опозиционе странке “Самоопредељење” и ДСК заједно посветиле борби против корупције, владавини права и економској обнови, њихова “коалиција наде” након парламентарних избора почетком октобра није била “лако рођење”, истиче “Пресе”, подсећајући да је тек у последењем тренутку, два дана пред истек законског рока, коалициони покер окончан – Курти је дао место председника скупштине ДСК.

Лист наводи да су две странке већ у новембру биле сагласне о кад је реч о планираним реформама у здравству и образовању, војсци, одбијању размене територија са Београдом и развлашћењу Хашима Тачија у дијалогу са Београдом, а да је тешка борба вођена преко медија око “ситница” и функција, што је минирало поверење у новом савезу још пре ступања на дужност.

Својим непопустљивим ставом према партнеру који је исте снаге, Курти је потврдио свој имиџ да није тимски играч, констатује “Пресе”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here