Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Члан канадског парламета Тони Балдинели доделио је признање Српској заједници у Нијагари за организацију 10. Дана Николе Тесле. Признање је примио координатор манифестације Борислав Живковић.

Српска школа „Никола Тесла“ заједно са канадским Теслиним техничким музејом и Националним парком Нијагарини водопади у овом канадском граду сваке године 10. јула, поводом Теслиног рођендана, организује Дан Николе Тесле.

Како је сопштено из Српске школе „Никола Тесла“, члан канадског парламента Тони Балдинели је похвалио организацију манифестације и обећао подршку у наредним обележавањима дана овог велиликог научника.

Захваљујући иницијативама Српске заједнице у Нијагари и Канади, али и уз подршку локланих канадских власти у Нијагари се сваке године код споменика Николи Тесли одржава Теслин дан, а 10. јул је у званичном календару овога града.

Од прошле године централни трг који обухвата плато изнад водопада до старе хидроелектране носи назив Трг Николе Тесле. У плану је да се део ове хидроелектране са почетка 20. века, која је применила теслине патенте, уреди у Канадски музеј Николе Тесле.

„Српска стварност“ / Ј.С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here