Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић, потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, државни саветник и министар националне одбране НР Кине Веи Фенгхе и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић присуствовали су данас приказу способности дела јединица Војске Србије у касарни „Дедиње“.

Припадници 72. бригаде за специјалне операције приказали су борилачке вештине, сегменте противтерористичке борбе и технике верања у урбаној средини.

Своје способности демонстрирали су и припадници Одреда Војне полиције специјалне намене „Кобре“ у приказу рада и поступака противтерористичке групе у дејству на отето возило.

Такође, приказан и егзерцир Гарде Војске Србије који је пратио наступ Репрезентативног оркестра Гарде, након чега је уследио и ескорт возила старије генерације која се чувају у Гарди, од којих су неки прави раритети, а одржавају се у возном стању упркос години производње.

Приказана су два мерцедеса “пулман 600”, која су у употреби у Војсци од 1965. године и у којима се у већем броју званичних појављивања возио председник СФРЈ.

Приказ је завршен презентацијом дела опреме, наоружања и покретних средстава која су у употреби у јединицама Војске Србије, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here